GÃ¥ til indhold Åben navigation Luk navigation
Case

Coop

Nianet og Coop indgår aftale der skaber grundlaget for fremtidens digitale dagligvarehandel og sikrer bedre netforbindelser i yderområder

Danmarks største dagligvarevirksomhed, Coop, har indgået en stor aftale med Nianet A/S, om fibernet til minimum 1050 Coop butikker i Danmark.

Det skal skabe fundamentet for fremtidens IT i butikkerne.

Aftalen indebærer, at der nu kommer fibernet i mange, mindre befolkede områder, og dermed får mange borgere langt bedre netforbindelse, end de har i dag. Arbejdet begynder i løbet af kort tid, og allerede i år vil mange opleve bedre forbindelser. Fordi Coop opgraderer deres infrastruktur markant (minimum 100 megabit fiber pr. butik), vil det trække fiberinvesteringer ud til områderne, hvor Coop har sine butikker.

”Med denne aftale har vi taget et væsentligt skridt mod fremtidens Coop, hvor vi kommer til at tilbyde vores medlemmer og kunder mange nye løsninger, der vil gøre deres hverdag lettere. F.eks. i form af Coop Medlem app´en, som flere hundrede tusinde allerede har downloade på deres smartphones,” siger teknologidirektør Kræn Østergård Nielsen, Coop.

Nianet, der er ejet af 14 regionale energiselskaber, er begejstret for at have vundet ordren, i kamp mod markedets øvrige og større udbydere.

”Vi glæder os i den grad over ordren, både fordi det er en stor ordre for os og fordi vi synes, at Coops værdier og vores passer perfekt sammen. Med dette projekt kan vi give et kæmpe løft til yderområder, som mange steder i dag plages af meget dårlige netforbindelser,” siger adm. direktør Rasmus Helmich, Nianet A/S

Coop valgte Nianet af flere årsager.

”1. De var konkurrencedygtige på pris

2. Vi har vurderet, at vi vil få den bedste service, fordi de selv ejer deres fibernet

3. De er ligesom os forbrugerejet. Det gør, at de ønsker at give alle danskere bedre netforbindelse, også dem som bor i yderområder, hvor det ikke umiddelbart er rentabelt for de større og traditionelle fiberselskaber at levere,” siger Kræn Østergård Nielsen.

Yderligere information:

Teknologidirektør Kræn Østergård Nielsen, Coop, 5221 3201

Adm. direktør Rasmus Helmich, 2083 9111

 

Kontakt Søren Kristensen for yderligere information på 27 80 43 11 eller på skr@nianet.dk

Live Chat Software