GÃ¥ til indhold Åben navigation Luk navigation
Case

Copydan

Copydan skulle flytte til nyt domicil og vurderede i den forbindelse mulighederne for at føre deres servermiljø mere up-to-date, øge sikkerheden samt lægge så meget som muligt ud af huset via én leverandør.

Copydan er en forvaltningsforening, der er etableret af kunstnere, forfattere, producenter og udgivere til at varetage deres ophavsrettigheder, og sikre at de får den rigtige betaling for brug af deres værker og præstationer. Copydan flyttede ultimo 2009 til nyt domicil på Østerbro i København.

Udfordringer og behov
I forbindelse med flytningen var det nødvendigt for Copydan at overveje, hvordan håndtering af servere og it-sikkerhed skulle foregå fremover. I det gamle domicil var der eget serverrum, som var ressourcekrævende i form af strøm, luftkøling, udstyr og ikke mindst plads og vedligeholdelse. Og sikkerheden i form af backup, firewall osv. trængte til at blive opdateret til mere moderne løsninger.
Med andre ord havde Copydan behov for en enkel og driftssikker løsning, som de ikke skulle bekymre sig om i det daglige, samt at få backuppen ud af huset af sikkerhedsmæssige grunde, og endelig at få så meget som muligt samlet hos én leverandør.

Løsning og resultater
Nianet blev valgt som leverandør på grund af et løsningsforslag, som fuldt ud dækkede Copydans behov og krav om stabilitet, sikring og kvalitet. Løsningen blev, at alt serverudstyr fremover skulle hostes i Nianets datacenter, så Copydan slap for at bygge et serverrum og dermed kunne spare penge på etablering og udnytte pladsen til kontor i stedet. Nianet leverer nu en 1 Gbit/s fiberforbindelse direkte fra domicilet til serverne i vores datacenter. Herfra køres internet via en managed firewall, og backup foretages nu ud af huset hurtigt og sikkert via Nianets remote backup-løsning. 

Med løsningen har Copydan således opnået mange fordele bl.a.:

  • Intet vedligehold af serverrum da alt nu hostes i Nianets datacenter
  • Højt sikkerhedsniveau med managed firewall og remote backup
  • Døgnovervågede forbindelser med meget høj kapacitet

Copydan udtaler
"Fra den første kontakt til løsningen blev taget i drift, gik der kun lidt over tre måneder, og vi er meget tilfredse med, at det kunne lade sig gøre inden for så kort tid - etableringen blev udført helt som aftalt. Driften kører som forventet, og jeg har det rigtig godt med, at serverne nu er placeret i et mere professionelt og sikkert driftsmiljø."
Henning Balslev Clausen, IT-chef

Kontakt Jesper Frimodt for yderligere informationer på 38 40 73 13 eller jef@nianet.dk

Live Chat Software