GÃ¥ til indhold Åben navigation Luk navigation
Case

Zentropa

Zentropa havde brug for at kunne sende store filmfiler til Sverige til digital efterbehandling og print til filmruller uden at sinke arbejdsprocessen og uden at skulle være nervøs for, om noget går tabt undervejs.

Filmselskabet Zentropa blev grundlagt i 1992 og ejes af Lars von Trier, Peter Aalbæk Jensen, en del medarbejdere samt Nordisk Film. Zentropa, som holder til i Filmbyen i Hvidovre, er det største og mest succesfulde filmselskab i Skandinavien og har gennem årene produceret mere end 100 film.

Behov go udfordringer
Zentropa havde brug for at kunne sende store mængder data i form af alt redigeret filmmateriale mellem Filmbyen og en lokation i Trollhättan i Sverige, hvor film bliver færdigbehandlet og printet til de filmruller, der sendes til biograferne.
Alt er digitalt indtil filmen printes.

Det var et ufravigeligt krav, at sikkerhed og drift af den nye løsning skulle være i top, så de store filmfiler fremover kunne sendes uden problemer, og arbejdet dermed ikke bliver forsinket af en langsom og ustabil forbindelse.

Løsning og resultater
Nianet etablerede en fiberbaseret Nia-lan-løsning (MPLS VPN) med en meget høj båndbredde på 1 Gbit/s mellem de to lokationer, så Zentropa nu trygt, hurtigt og effektivt kan overføre film til og fra færdiggørelse.
Forbindelsen til resten af verden er ligeledes sikret på et højt niveau med Nia-internet på 1 Gbit/s.
For begge løsninger gælder, at stabiliteten er høj og svartiden lav.

Med løsningen fra Nianet har Zentropa opnået mange fordele bl.a.:

  • Hurtigere distribution
  • Større fleksibilitet
  • En fremtidssikret løsning med nem opgradering til højere kapaciteter
  • Forberedelse til fremtidens filmdistribution hvor alt sendes digitalt til biograferne

Zentropa udtaler
"Vi havde brug for en tung og stabil samarbejdspartner som Nianet, der kunne hjælpe med til at vores arbejde blev mere fleksibelt og effektivt. Der er mange ting, vi ikke kunne gøre uden den stærke fiberforbindelse. Med denne løsning havde vi fx under tilblivelsen af den seneste von Trier film mulighed for øget samarbejde med andre lande, fordi distribution af de store filer foregik uden problemer. Vi har nu mulighed for at blive samlingspunkt for flere samarbejdspartnere, og vi har mulighed for at sprede arbejdet over flere lokationer, og det er en stor fordel."
Peter Mygdal
Netværkschef, Zentropa

Kontakt Erik Varn Semey for yderligere information på 29 69 83 86 eller evs@nianet.dk

Elsker den frihed jeg har med opgaverne og det ansvar der følger med

Christian Friis-Hansen, tekniker
Live Chat Software