Case: BilZonen.dk

Nianet case BilZonen

BilZonen stod over for en udfordring med at skulle opgradere deres server-setup, der efterhånden havde nogle år på bagen. Løsningen blev at etablere et 100 % virtuelt miljø i samarbejde med Nianet med minimal vedligeholdelse som resultat.

 

BilZonen A/S er en internetportal for alle med interesse for biler. Portalen blev etableret i 2006 og ejes af Berlingske Media, JP/Politikens Hus A/S og TV 2. Først og fremmest er BilZonen en online markedsplads for køb og salg af brugte biler, men man finder også Danmarks mest omfattende katalog over nye biler samt masser af guides, nyheder og anmeldelser.

Oppetid og stabilitet er afgørende

Da BilZonen kun eksisterer på internettet, er de selvsagt dybt afhængige af stabile forbindelser, der kan holde forretningen kørende. Kravene til den nye løsning var derfor høj oppetid, redundant netværk, fleksibilitet, skalering, mulighed for egen administration og uden ansvar for hardware og service.

En vedligeholdelsesfri og driftsikker løsning

Midlet til at løse BilZonens udfordring blev en Private Cloud-løsning, hvor al serverdrift samles i et virtuelt miljø. Løsningen har givet BilZonen mulighed for selv at kunne administrere og skalere deres servere remote via vCenter. Derudover leverer Nianet en 100 Mbit/s fiberforbindelse til MPLS og internet, så hele løsningen er samlet hos én leverandør.

BilZonens Private Cloud er baseret på en VMware vSphere serverplatform og Cisco netværk. Alle serverne er forbundet til redundante switche og routere, hvilket udelukker nedetid forårsaget af en eventuel fiberovergravning eller defekt switch/router. Storage-løsningen er baseret på virtuel storage, hvilket giver mulighed for at flytte data rundt mellem forskellige tiers efter behov. Dette gør selve løsningen smidig og opretholder en høj oppetid.

Nianets storage er replikeret og placeret i to forskellige datacentre for ekstra sikkerhed.

BilZonen.dk udtaler

Frank Espersen, adm. direktør hos BilZonen, siger:

At vi på BilZonen nu kører alle vores servere i et virtuelt miljø, uden hardware og driftsansvar af hardwaren, har gjort, at vi har kunnet koncentrere os 100 % om at drive vores forretning. Vi oplever stor imødekommenhed og samarbejdsvillighed hos Nianets support, hvilket er en ting, der betyder rigtig meget for os. Derudover har vi også opnået økonomiske fordele ved at flytte både serverdelen og MPLS over til Nianet, og det er jo bestemt også værd at nævne.  

Læs mere om BilZonen på bilzonen.dk

Kontakt Key Account Manager Søren Kristensen for yderligere informationer på 27 80 43 11 eller skr@nianet.dk

Live Chat Software