GÃ¥ til indhold Åben navigation Luk navigation
Nyhed

Nianet lander kæmpekunde

Det er klart at Nianet skal have fuld tryk på gravemaskinerne, efter at fiberselskabet har vundet en stor bredbåndsaftale med Københavns Kommune, som tidligere har været TDC-kunde.

Københavns Kommune har været en af de rigtig store fiberkunder ved TDC i mange år, men det er slut nu.

Telekæmpen, TDC, må give slip på en af deres helt store erhverskunder, København Kommune, som i stedet har lavet en 5-årlig kontrakt på alt bredbåndsforsyning med Nianet, der har specialiseret sig i fibernet til erhvervskunder.   

Den 5-årige aftale med Nianet betyder, at Nianet får rigtig travlt med at grave fibernet ned i hovedstadsområdet for ca. 40 mio. kr., og det første spadestik tages om få uger.

»København er i høj grad TDC's hjemmebane, men vi vil forsøge at hente markedsandele blandt erhvervskunderne med vores fibernet. Det er enormt vigtigt at lande en så stor kunde som Københavns Kommune, fordi vi på den måde får udbygget vores fibernet i området, så vi når forbi endnu flere potentielle erhvervskunder,« siger Rasmus Helmich, adm. direktør i Nianet.

Nianet blev stiftet af en række elselskaber som en fiberoperatør til virksomheder og offentlige institutioner.

Nianet er vokset markant og efter en fordobling af omsætningen på fem år blev Nianet solgt til kapitalfonden EQT i 2017, som også ejer den danske fibervirksomhed Global Connect.  

»Sammen med Global Connect får vi infrastruktur-musklerne til at etablere os som en større spiller på fibermarkedet og udfordre TDC's erhvervsforretning« siger Rasmus Helmich.

Læs hele artiklen hos Jyllands-Posten

 

 

 

Live Chat Software